Contact info

Onze vestigingen:

Aalst: 053/300.109

Antwerpen: 03/401.18.50

Brugge: 050/750.129

Brussel: 02/404.13.30

Gent: 09/270.19.30

Kortrijk: 056/800.156

Oudenaarde: 055/700.051

Ophasselt: 0475/75.15.76

Gratis levering vanaf 2 ton
Hoogtewerkers - Verreikers - Graafmachines

Veilig werken op hoogte

Wanneer spreken we over werken op hoogte? Antwoord: vanaf 2,50 meter. Werken op die hoogte of hoger is gevaarlijk. U neemt dus best een aantal dingen in acht als u op hoogte moet werken.

Alstublieft: 3 tips over veilig werken op hoogte.

werken op hoogte

1. Werken op hoogte met ladders

Veilig werken op hoogte? Een ladder kunt u niet voor alle werkzaamheden gebruiken. Moet u werken op een hoogte boven 2,50 meter? Gebruik dan een steiger of een hoogwerker. Het zal uw veiligheid zeker en vast verhogen.

Wilt u toch een ladder gebruiken? Houd dan zeker rekening met het materiaal waaruit de ladder is vervaardigd. Er bestaan ladders in hout, aluminium en kunststof.

Elke soort heeft zijn voor- en nadelen op vlak van gewicht, sterkte, geleidbaarheid, prijs, ... Kortom: bezint eer ge met het kopen van een ladder begint.

2. Op hoogte werken met steigers

veilig werken op hoogte

Moet u langdurig werken op hoogte. Dan is een steiger een goede oplossing. Een steiger zorgt ervoor dat u comfortabel kunt werken op hoogte terwijl uw arbeidsveiligheid gegarandeerd blijft.

Opgelet: laat steigers om de drie maanden controleren door een bevoegd persoon.

3. Veilig werken op hoogte met hoogwerker

Soms moet u werken op hoogte maar heeft u niet de tijd om een steiger te bouwen. Gebruik in dat geval een hoogwerker.

Bij Daco Rent kunt u verschillende soorten hoogwerkers huren, afhankelijk van de hoogte waarop u moet werken en de reikwijdte die u wenst.

Meer weten over veilig werken op hoogte

Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers door een mail te sturen naar info@dacorent.be of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Al onze medewerkers hebben jaren ervaring met werken op hoogte en kennen als geen ander het belang van veilig werken op hoogte. Wij kijken er in ieder geval naar uit om u verder te helpen.

 
Primera Solutions